От 15 февруари 2021 г. всички лица, пристигащи в Англия от

...
От 15 февруари 2021 г. всички лица, пристигащи в Англия от
Коментари Харесай

Великобритания въвежда невиждани мерките за влизане в страната от понеделник


От 15 февруари 2021 г. всички лица, идващи в Англия от страните в така наречен „ червен лист “ (може да бъде открит на следния линк: , би трябвало да са под карантина в утвърден от държавното управление хотел за 10 дни. Пристигащите от и директно преминаващите през тези страни няма да може да употребяват т.нар.  (възможност за предварително привършване на карантина та), посредством която може да се освободят от карантина та, като създадат тест за Covid-19 след приключването на 5-ия ден от карантинния интервал. За идващите от страни, непопадащи в посочения нагоре лист, схемата “test to release ” е използвана.

При влизане в Шотландия условието за карантина в хотел се ползва за идващите от всички страни като се изключи Република Ирландия.

От 15 февруари т.г. държавното управление възнамерява, в допълнение към настоящите все още ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19 , да вкара по-строги ограничавания във връзка с влизането в Обединеното кралство. Предвижда се въвеждане на обвързване за идващите в Англия лица да създадат 2 теста за Covid-19 – на втория и на осмия ден от карантина та.
Резервациите за хотел и за проби за COVID-19 ще се вършат посредством специфичен онлайн портал.
Очаква се смяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се вкарва информация по отношение на осъществяването на новите ограничения ( проби и карантина в хотел).
Информация по отношение на резервация в карантинни хотели и проби ще бъде оповестена в допълнение.
Препоръчваме пътуващите регулярно да наблюдават за настояща информация на английския държавен сайт .

Припомняме на нашите сънародници, че към сегашния миг няма възбрана за влизане в страната по отношение на пътуващите от Република България лица.
Всички пасажери, идващи в Обединеното кралство, са длъжни да дават данни за своето пътешестване посредством попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница - . Освен това те би трябвало да показват доказателство за негативен резултат от тест за Covid-19 , изработен до 72 часа (3 дни) преди тяхното тръгване.
Тестът би трябвало да дава отговор на стандартите за ≥ 97%, специфика, ≥ 80% сензитивност при вирусни натоварвания над 100 000 копия / ml.
Това може да включва проби като:
• тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, в това число проби за изотермично увеличаване (LAMP)
• антигенен тест.

Предвидени са изключения, при които пробата преди пътешестване до Обединеното кралство не е наложителен - .

За всички, идващи в Обединеното кралство, остава в действие и правилото за наложителната 10-дневна карантина. Изключение от тази норма е планувано за пътуващите от Общата пътническа зона и за избрани категории лица - .

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство:   .

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: .
Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР